Мікрогрін
Мабуть кожен
українець, що полюбляє соціальні мережі, знаходиться в курсі модних новинок ти
стильних трендів. Особливо цим знанням сприяє Інстаграм, адже особисті сторінки
блогерів та відомих людей вважаються найбільш цікавими та відвідуваними серед
населення. А в свою чергу, саме популярні люди, наразі, є палкими прихильниками
правильного харчування та здорового образу життя. Одна з найбільш поширених
новинок останніх років є мікрогрін.
Мікрогрін – це
маленькі паростки усім відомих овочів, але їх відмінність, насамперед полягає,
саме у вигляді. Якщо Ви звикли бачити цибулю, як округлий міцний овоч, то
наразі мікрогрін цибулі – це двотижневі паростки з м’яким ароматом та
неповторним смаком.
Мікрогрін не потребує
особливих зусиль при вирощуванні або догляді, вже за тиждень рослина
насичується корисними вітамінами та мікроелементами, а також стає готовою до
споживання.
Насіння мікрогріну
викликало бурхливу реакцію не тільки серед людей, що слідкують за станом
власного здоров’я, а й також у світовій кулінарії. Наразі важко зустріти
якісний ресторан, в якому кухар не використовує паростки при готуванні страви,
або сервіруванні.
На смак мікрогрін
кожного з овочів-прототипів трішки відрізняється. Мікрогрін гірчиці дуже
нагадує смак традиційної гірчиці у банці, до якої так звикли. Також, мікрогрін
соняшника доволі схожий за смаком на звичне сире насіння, що українці звикли
лускати при кожній нагоді.
Мікрогрін – це також
чудова нагода здивувати гостей на будь-якому святі. Мініатюрним листям можна
прикрашати вже вже готові страви, додавати в свіжі салати, або ж класти зверху
на канапки. Листочки яскраво-зеленого кольору та доволі незвичного розміру
стануть прикрасою будь-якого столу. Варто зазначити, що ціна на насіння
мікрогрін досить демократична, тому дозволити корисну новинку собі зможе кожен
охочий.
Переваги вирощування мікрогрін?
Вирощування мікрогрін
лише на словах може здаватись складним та довгим. Насправді, вирощування
мікрогріну вдома не викликає особливих зусиль та часу. Але, натомість, має
низку переваг, серед яких:
- Користь. Як вже було
зазначено вище, мікрогрін має багато сполук та насичений вітамінами, шо
особливо корисні для організму. У мікрогрін зосереджується величезна
кількість вітамінів і мікроелементів. Рослина знаходиться в фазі розвитку,
тому у ній багато корисних речовин в найбільшої концентрації. Також,
паростки насіння мікрогрін мають необхідний енергетичний запас, в якому
присутній гормон, що стимулює ділення клітин. Наприклад, мікрогрін
соняшника позитивно впливає на колір шкіри та захищає від старіння.
Рослини з природними антиоксидантами необхідні для організму і є кращим
захистом для людини;
- Смак. Кожен різновид
мікрогріну має доволі незвичний аромат та смак. Насамперед, мікрогрін
жодного виду не є гірким, що притаманно звичному кропу чи петрушці.
Використання мікрогріну на власній кухні дає змогу отримати незвичні
смаки, створювати раніше не відомі смакові композиції і при цьому не
витрачати багато коштів. Ціна на насіння мікрогріну доступна для кожного покупця;
- Легкість вирощування. Якщо
звичайні овочі та зелень необхідно вирощувати на власному городі чи
садибі, насіння мікрогрін можна висаджувати прямо на підвіконні. Як це б
дивно не виглядало, але дійсно, паросткам мікрозелені досить сонячного
світла та тепла для того, щоб рости на радість власнику. Важливо
зазначити, що мікрогрін, який знаходиться в домашніх умовах на сто
відсотків захищений від атмосферного бруду навколишнього середовища;
- Індивідуальність. Мікрогрін
в Україні лише нещодавно з’явився та не встиг стати доволі відомим.
Наразі, кожна українка, що купує насіння та висаджує мікрогрін на
підвіконні має змогу виділитись з натовпу та підкреслити власну
індивідуальність;
- Асортимент вибору. Не
дивлячись на те, що мікрогрін в Україні ще не досить поширена тенденція,
вибір насіння вражає. Без проблем можна скуштувати мікрогрін редису,
люцерни, гірчиці та соняшника. Надзвичайно смачною є мікрозелень гороху,
броколі та дайкону. Також варто спробувати мікрогрін цибулі та
крес-салату. Як видно, мініатюрна корисна зелень існує на кожен смак,
варто лише придбати насіння або набір для вирощування та насолодитись
вирощуванням;
- Краса. Дійсно, мікрогрін має неперевершений вигляд, чудово підходить для декорування страв будь-якої кухні. Особливо пікантно виглядає на десертах та брускетах.
Як вирощувати мікрогрін в домашніх умовах?
Вирощування
мікрогріну – це одна з найголовніших переваг рослини. Завдяки інноваційному
методу вирощування зелені за допомогою натуральних килимків, процедура не
викликає складнощів. Для зростання мікрогріну необхідна вода та вуглекислий газ
(який знаходиться у повітрі), а все інше вже мається в насінні.
Існують два основні
види вирощування мікрогрін:
- Гідропонний метод;
- Вирощування на грунті.
Мікрогрін від
інтернет-магазину zelenaferma.com.ua відрізняється тим, що є максимально
швидким та легким у зростанні, адже можна обійтись без грунту. Це дозволить
захистити приміщення від зайвого бруду. Купити мікрогрін в Україні можна з
доставкою у будь-який регіон за допомогою Новой пошти.
Для того, щоб
виростити мікрогрін без використання землі необхідно мати:
- Невеликий контейнер;
- Килимок з натурального
льону;
- Насіння бажаного мікрогріну.
Сам процес
вирощування мікрозелені також доволі простий, лише важливо правильно
дотримуватись часу та не перебільшувати з рідиною.
Для початку, насіння
мікрогріну потрібно залити водою кімнатної температури. На низ контейнера варто
покласти килимок з натурального льону. Зверху на килимок потрібно обережно
розсипати розкласти насіння, рівномірно розподіливши на всій поверхні.
Наступний етап – це
використання харчової плівки або кришки від контейнера. Цими аксесуарами
потрібно накрити контейнер та поставити в тепле місце на 2-4 дні. Важливо не
забувати провітрювати насіння 2 рази на день, адже в іншому випадку насіння
згниє.
Важлива інформацію
щодо поливання мікрогріну. Не потрібно наливати в контейнер воду з пляшки – це
зіпсує весь процес вирощування. Достатньо поливати з пульверизатора, щоб
підтримувати вологість килимка.
Що стосується світла,
то на першому етапі, мікрогрін його не потребує, адже всі необхідні речовини
для сходження знаходяться в насінні. При дотриманні всіх правил використання
контейнера, килимка та насіння, перші паростки мікрогріну мають зявитись вже
через кілька днів. Ось коли це станеться, тоді необхідно розмістити контейнер
поруч з вікном.
Коли можна збирати врожай?
Перший урожай можна
збирати через тиждень-другий, коли розмір рослини буде приблизно 4-6
сантиметрів заввишки. Рекомендовано мікрогрін використовувати в їжу одразу
одразу після зрізання, лише в такому випадку можна отримати максимальну
концентрацію корисних речовин та вітамінів.
Купити мікрогрін в
Україні можна в інтернет-магазині zelenaferma.com.ua, обираючи серед широкого
асортименту смачних та привабливих різновидів зелені.
Як варто використати мікрогрін?
Найкращий метод
використання мікрогрін – це з’їсти рослини з превеликим задоволенням, та одразу
ж висадити наступний врожай. Насправді, у людей доволі різні смаки і
передбачити однозначні рецепти – складно. Що точно варто спробувати – це свіжий
салат з овочів, приправлений оливковою олією і лимоном. Зверху додати крихти
свіжо меленого перцю, сухарики з чорного хлібу та паростки мікрогріну. Звичний
усім салат, у поєднанні з мікрогріном, заграє новими нотами, наситить ароматом
та подарує незабутній смак.
Часто можна зустріти
перші страви, що зверху засипані мікрогріном замість звичного кропу. Такий
варіант дещо самобутній, але незвично смачний та привабливий на вигляд. Не
треба боятись додавати мікрогрін і до канапок. Існує багато різновидів канапок,
що є нетрадиційними, але доволі популярними серед молоді.
Купити набір для
вирощування мікрогріну можна в інтернет-магазині zelenaferma.com.ua за
доступними цінами та зі зручними умовами доставки.