Мікрогрін броколі – це одна з видів мікрозелені, яка в останні роки набуває все більшої популярності. Для того щоб паростки зберегли всі свої смакові та поживні якості, їх краще використовувати в сирому або напів приготованому вигляді. Мікрогрін броколі використовують у приготуванні овочевих салатів, в якості гарніру та в прикрашанні страв. Пружна, хрумка мікрозелень броколі відрізняється м’яким ароматом. Саме паростки і перші листочки насичені максимальною кількістю корисних речовин.

Мікрогрін броколі містить клітковину, калій, фосфор, кальцій, магній, залізо, цинк, марганець, сірку, вітаміни С, В1, В2, В5, В6, РР, Е, К, провітамін А, фолієву кислоту, бета-каротин. Систематичне вживання мікрогріну броколі в їжу попереджає розвиток атеросклерозу і настання передчасної старості (що містяться в ній метіонін і холін перешкоджають накопиченню холестерину в організмі). Мікрогрін броколі виводить з людського організму солі важких металів, а також мікрогрін броколі рекомендується вживати хворим на діабет, вагітним жінкам, дітям і людям похилого віку