Мікрогрін соняшника досить новий вид зелені  на ринку України. Мікрогрін соняшника являє собою початкові паростки на вирощування яких вдома необхідно 7- 10 днів . Вже за тиждень можна виростити смачне доповнення для  улюблених страв не доклавши значних зусиль. Мікрозелень соняшника – це хрусткі, соковиті паростки насіння соняшнику, з вираженим ароматом і солодким смаком молодого насіння. На відміну від інших видів мікрогрін соняшника можна використовувати не лише в приготуванні перших страв, салатів та бутербродів, але й застосовувати у десертах. Мікрогрін соняшника надасть десертній страві легку солодкуватість та насичений смак насіння та навіть горіху.

Окрім смакових якостей, мікрогрін соняшнику, так як і всі види мікрозелені мають широкий спектр поживних та корисних властивостей, а саме:  високоякісні жири та білки, лецитин, кобальт, біотин, каротин. Мікрозелень соняшника сприяє збереженню зору та зміцнює нервову систему, покращує кишково-шлунковий тракт. Також вживаючи мікрогрін соняшника регулярно, можна помітити як поліпшується зовнішній вигляд шкіри, її тонус, а також  уповільнює процеси старіння.