МІКРОЗЕЛЕНЬ

Набори для вырощування мікрозелені, семена та субстрат

ЩО ВХОДИТЬ У НАШІ НАБОРИ

Пластикові бокси

Багаторазові контейнери із харчового пластика.
Строк експлуатації — 36 міс

Лляні килимки

Натуральні килимки із 100%-го льону.
Мікрозелень зростає без землі

Насіння

Порційні пакети насіння.
Розраховані на 1 посів в 1 контейнер

ПЕРЕВАГИ НАБОРІВ ZELENA FERMA

Унікальні лляні килимки

На відміну від вирощування на грунті, зелень на лляних килимках зростає чистою.

Простота
вирощування

Наш бокс + лляний килимок + насіння + вода – це все що вам потрібно, щоб виростити мікрозелень у себе вдома

Завжди
свіжа зелень

У вас буде завжди свіжа і чиста зелень, яку ви виростите САМІ

ЖОДНОГО КЛОПОТУ З ВИРОЩУВАННЯ!

 

ПОДИВІТЬСЯ ВІДЕО ПРО ПРОЦЕС ВИРОЩУВАННЯ:

ОБЕРІТЬ СВіЙ НАБІР ДЛЯ ВИРОЩУВАННЯ МІКРОЗЕЛЕНІ

Також ви можете придбати насіння та субстрат для вирощування мікрозелені.

Мікрозелень – це молоденькі паростки овочів та зелені, які виросли до першої пари листочків.

Вирощування мікрозелені набирає великої популярності, в тому числі і в Україні. Це пояснюється тим, що до складу мікрозелені входить в декілька раз більше вітамінів та мікроелементів, ніж у дорослих рослин.

Адже під час пророщування та в перші 7-10 днів ділення клітин в рослині здійснюється найбільш активно. Це відбувається тому що в мікро рослині в цей час знаходиться найбільша концентрація всіх необхідних для її росту речовин.

Разом з тим, на цій стадії розвитку мікрозелені паросток ще зазнає шкідливої дії зовнішнього середовища, в результаті чого вживання  тільки що пророщених паростків в їжу дозволяє наситить організм масою корисних вітамінів та мікроорганізмів.

 

Мікрозелень має масу переваг:

          по-перше, мікрозелень відрізняється  великою насиченістю вітамінами та каротиноїдами, що дозволяє мікрозелені відігравати значну роль у зміцненні організму. Регулярне вживання мікрозелені підвищує життєздатність організму та налагоджує обмін речовин;

          по-друге, мікрозелень має властивість дуже швидко зростати – вже через 1-2 тижні можна отримати новий врожай у будь-яку пору року, що є особливо актуально взимку;

          по-третє мікрозелень можна навіть самостійно не пророщувати, а купити  вже готову і не тільки в Києві, а і в багатьох регіонах України.

Мікрозелень при її постійному вживанні є дуже корисною для будь-якого організму. В 100 г зелені міститься більше білків ніж в 100 г м’яса.

 

Окрім того, кожній рослині притаманні свої оздоровчі властивості. Тому кожна мікро рослина приносить користь при її вживанні.

В паростках мікрозелені акумулюється величезна кількість вітамінів і мікроелементів, адже при проростанні вони досягають в рослині найбільшої концентрації. Тому вживання мікрозелені насичує організм корисними речовинами, покращує обмін речовин, очищає і виводить токсини. За рахунок високого рівня кількості рутинів та антиоксидантів мікрозелень сприяє омолодженню.

Лікувальні та оздоровчі властивості мають майже всі види рослин : шпинат, брюссельська капуста, броколі, люцерна, спіруліна, буряк, паростки зернових культур, таких як кукурудза, пшениця, овес, ячмінь.

Корисні вітаміни та мікроелементи, що містяться в мікрозелені, позитивно впливають на організм людини: зміцнюють імунітет, покращують обмін речовин, роботу ендокринної та нервової системи. Мікрозелень позитивно впливає на роботу нирок, а корисні речовини, що входять до її складу, мають протипаразитарні  властивості, сприяють очищенню організму від бактерій та грибків, за живленню ран та язв.

 

Крім цього, вживання багатої на вітаміни мікрозелені допомагає підтримувати кислотно – лужний баланс в організмі, є сильним антиоксидантом та має антиалергічні властивості.

Вживаючи мікрозелень, можна з легкістю отримувати добову норму вітаміну С, що міститься в значній кількості практично у всіх вирощуваних культурах. І взагалі, що стосується вітамінів, то практично у всіх видах мікрозелені їх міститься цілий комплекс. Те саме можна сказати і про мікроелементи, такі як каротин, фосфор, залізо, кальцій, магній.

Існує велика кількість різноманітних видів мікрозелені, і кожна із них має свою цінність. Наприклад, шпинат – це білки, залізо і вітаміни, він є чудовою добавкою до салатів.

Редис має багато вітамінів С та використовується для приготування соусів, надаючи їм приємної гостроти.

Джерелом аскорбінової кислоти та інших вітамінів є рук кола. Її використовують при приготуванні  м’ясних і рибних страв.

Капуста допомагає боротися із злоякісними клітинами.

Мікрозелень буряка містить в собі магній, кальцій, аскорбінову та фолієву кислоти, які покращують роботу нервової системи.

Кресс-салат дуже багатий вітамінами, а також фосфором, залізом, йодом, магнієм.

Кінза теж має багато заліза, калію та бета-каротинів, що допомагає підтримувати у нормі серцево-судинну систему та нормалізує травлення.

Гірчиця має пікантний смак та багато вітамінів С і Е. Велику кількість йоду, заліза, цинку та фосфору містить мікрозелень соняшника. Крім цього цей вид мікрозелені має ніжний незвичайний смак  з легкою гірчинкою.

 

Купити всі ці та багато інших видів мікрозелені можна в Україні за доступною ціною. Але куди приємніше виростити мікрозелень своїми руками. Для цього підходить звичайне насіння різних культур: броколі, буряка, моркви, редьки, пекінської капусти, гірчиці, салату, базиліку, рук коли, фенхеля, соняшника та багатьох інших.

Всі ці види насіння можна придбати  в інтернет-магазині zelenaferma.com.ua.

При цьому, ціна на всі види насіння для вирощування мікрозелені дуже демократична.

 

Можна скористатися різними способами вирощування мікрозелені. Самими відомими є:

          гідропонний (з використання гідропоніки)

          аеропонний

          грунтовий.

Аеропонний відрізняється тим, що при цьому способі пророщування поживні речовини за допомогою спеціальних пристроїв розпорошуються над рослинами з повітря.

Це доволі дорогий спосіб, що потребує придбання спеціального обладнання.

При грунтовому способі вирощування мікрозелені здійснюється із застосуванням спеціальних субстратів (грунтів). Цей спосіб теж має недоліки, адже частинки грунту забруднюють кореневу систему рослин і мікрозелень перед вживанням потрібно мити, що погіршує якість рослин.

Гідропоніка передбачає вирощування рослин без застосування земельного грунту. При цьому способі рослини отримують поживу із спеціального розчину, що містить необхідні поживні речовини.

Головною перевагою гідропоніки є висока врожайність вирощуваних таким способом рослин, бо вони мають змогу отримувати поживні речовини безпосередньо до кореневої системи.

При цьому в рослинах абсолютно відсутні будь-які нітрати, отруйні речовими, важкі метали та інші шкідливі для людського організму речовини.

Мікрозелень із застосуванням гідропоніки вирощується в чистому середовищі, але варто не забувати вчасно поливати паростки.

Дуже просто виростити мікрозелень і в домашніх умовах, адже ріст рослин забезпечується завдяки воді та вуглекислому газу, що міститься в повітрі, а все інше, що необхідне для пророщування, закладено безпосередньо в насінні.

Для вирощування мікрозелені в домашніх умовах потрібно мати:

          Пластиковий контейнер;

          Насіння;

          килимок із льону.

Придбати насіння для пророщування мікрозелені в домашніх умовах можна в інтернет-магазині zelenaferma.com.ua за доступною ціною.

Процес вирощування мікрозелені складається із наступних кроків:

          крок 1 – необхідно замочити насіння, для цього покласти його в скляну ємність та залити водою кімнатної температури. За бажанням можна накрити тканиною (але не обов`язково) і залишити на визначений час (в залежності від різновиду культур).

          дрібне насіння на 20-30 хвилин (гірчиця, редис, дайкон,

цибуля, капуста, броколі), велике на 4-6 годин (горох, соняшник). Руколу, крес-салат, базилік. люцерну замочувати не потрібно.

          крок 2 –  на дно контейнера покласти килимок із льону та намочити його водою таким чином, щоб вода не стояла над ним.

          крок 3 – злити воду із насіння та рівномірно розкласти його по поверхні килимка.

          крок 4 – накрити контейнер кришкою чи плівкою і поставити в тепле місце.

Надалі слід зрошувати килимок, не допускаючи його пересихання.

Після того, як з’являться перші паростки мікрозелені, контейнер встановлюють поряд із джерелом світла.

Зрізати молоду мікрозелень можна вже через тиждень, або коли висота паростків становитиме 4-5 см та відразу її вживати.

Мікрозелень використовується при приготуванні різних страв. Її можна додати до салатів, покласти на бутерброд, прикрасити вже готові м’ясні та рибні наїдки.

Хорошим способом використання мікрозелені  є приготування із неї зелених коктейлів-смузі.

І взагалі, будь-яка страва, прикрашена мікрозеленню, отримує новий смак, бо маленькі паростки рослин мають набагато більше аромату ніж дорослі рослини.

При цьому, кожний вид мікрозелені має свої, притаманні йому смакові якості.

Мікрозелень редису та гірчиці мають пікантний смак та використовуються в різних соусах та для приготування салатів.

Мікрозелень кінзи має різкуватий смак, паростки крес-салату – пікантна з легкою гірчинкою. Ці види мікрозелені чудово доповнять будь-який салат

Мікрозелень буряка має тонізуючий ефект, її буде добре додати до других страв чи салатів.

Мікрозелень руколи з горіхово-гірчичним смаком стане пікантним гарніром до рибних та м’ясних страв.

Мікрозелень базилику – має приємний аромат та підходить до всіх овочевих, м’ясних та рибних страв.

Користь від вживання мікрозелені дуже велика. Мікрозелень містить цілий комплекс корисних речовин, що дозволяють повною мірою наситити організм вітамінами та мікроелементами, особливо це актуально в зимовий період.